torstai 5. huhtikuuta 2012

Kengurunkuva tohon eteen

Olen totaalisen turhautunut siihen, että pääsääntöisesti ompelukseni eivät kelpaa tytölle. Nyt hän pyysi, että valitaan kankaat yhdessä ja vaikutti muutenkin innostuneelta. Tämän Ikean kankaan olen ostanut tytön takkia varten jo pitkän aikaa sitten. On muuten jännä miten erilaisia takkeja tästä kankaasta on tehty. Nyt tyttö itse valitsi kettukankaan takkiinsa. Kettu piti saada taakse ja kenguru eteen ja puput. Niin ja jos joku ei löydä kuvasta kengurua niin se on se peuralta näyttävä. :D

Kaavana takissa on Tinttiina 6/11 Ottobresta. Tein koon 116 kaavoista ilman muutoksia (tai siis ne karvareunukset piirsin kaavaan mukaan valmiiksi) ja vaikuttaa ihan passelilta kaavalta, vaikka olinkin antanut itseni ymmärtää, että hihat olisivat kapeat. Ehkä meidän tytöllä on sitten kapeat kädet, mutta hyvin sopivat hihoihin. Tuollaisen vinokantilla kantatun taskun lisäsin toiselle sivulle peittämään puolikkaan ketunhännän

Vuorina on sydänkirjailtua fleeceä ja hihoissa ohut tikkivanuvuori. Fleecen alkuperää en muista, mutta tikkivanu on anopin jemmoista.

Lisään sovituskuvan myöhemmin jos neiti suostuu pistämään takin päällensä. Yllätys yllätys valmis takki olikin neidin mielestä ihan kamala.

16 kommenttia:

 1. Voi kunpa täälläkin päin Suomea olisi Ikea, tuo kangas on niin kaunista:) Hienon takin olet tehnyt, sanoipa tyttäresi mitä tahansa :D Lapset nyt on vaan aina sellaisia.. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja kyllä takki sittenkin kelpasi tytölle. Niinkuin sanoit lapset vaan on sellasia

   Poista
 2. Voih, mullakin olisi tota kangasta, takkia ja päiväpeittoja varten joskus hamstrannut. Tää malli näyttää kyllä tosi hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Epäilin, että hihat olis kapeat, mutta hyvä malli on kuitenkin

   Poista
 3. Voi kuinka ihana! Mullaki ois tätä kangasta marinoitumassa takkia ja päiväpeittoja varten. Tuo malli on kyl hyvä, sopis just meille!

  VastaaPoista
 4. Kaunis takki!! :)

  Mullakin ois tuota kangasta jemmassa takkia varten, onneks minun neiti on vielä niin pieni että pitää sitä mitä äiti pukee :D

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana ja kaunis takki. :)

  Kuulostaa niin tutulta tuo rutkutus, ettei se ja se kelpaa ja kaikki on ihan väärin. Toivottavasti tämä takki kelpaisi kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. on nyt kelvannut tytölle. se oli vaan pakollinen alkurutkutus :)

   Poista
 6. Heh, ehdin jo ruveta miettimään että olikos tuossa kankaassa kengurukin :D Kangas on ihana ja tosiaan hauskaa miten erilaisia takkeja samasta kankaasta on ihmiset tehneet. Itsekin olen yhden takin tehnyt, tarkoitus tehdä toinenkin isommassa koossa jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu useimmat erehtyy luulemaan kengurua peuraksi :D No ei ehkä kenguru ihan istu noihin maisemiin. Tästä kankaasta sais kyllä pojallekin sopivan kun karttelis pinkkejä osioita. hmm pitäiskö hamstrata myös pojan takkiin...

   Poista
 7. Niin tuttua :) Tein hiljattain omasta mielestä kauniin takin tytölle, mutta kas kummaa ei se suostu sitä juurikaan käyttämään.

  Ihana on kyllä tämä sinun tekemäsi takki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja se vielä kumma juttu, että saa ite valita kankaat ja mallin ja silti siitä tulee ihan kamala. No onneks lapset tuppaa muuttamaan mieltään ja nyt tää takki onkin jo ihan lemppari :)

   Poista