maanantai 24. syyskuuta 2012

traktorihuppari

Pitkään ja hartaasti marinoitu Metsolan traktorineulos on vihdoin päässyt käyttöön. Alunperin olen ostanut sen pojan haalareita varten, mutta ei niitä haalareita koskaan syntynyt ja eipä tuo poika enää haalareita suostuisi käyttämäänkään. Joten huppariksi siis muotoutui eikä yhtään liian aikaisin. Isompaan kokoon ei kangas olisi ehkä riittänytkään.

Ihan ongelmitta hupparin teko ei onnistunut. Kerkesin leikkaamaa palat ja sitten vasta tuli mieleen, että kankaan hankinta onkin ajalta ennen esipesun tärkeyden oppimista kantapään kautta. Ja muistelin, että tällaiset neuloskankaat saattavat kutistua paljonkin. No ei auttanut muu kuin pestä kangas palasina ja toivoa, että huppari vielä sopii pojalle. Onneksi olin leikannut reilut saumavarat. Pesun jälkeen vertailin palasia kaavoihin ja suurin piirtein saumavarojen verran oli kangas kutistunut. Tietty oli eka kerta kyseisellä kaavalla, joten ei ihan tarkkaa kuvaa ollut, että olisiko sittenkään pojalle sopiva. Kokosin kuitenkin ja uudella koneella sain oikein siistiä jälkeä aikaiseksi jopa kaksoisneulalla.

Kaavana siis Ottobre 4/12 Funny fox koossa 104 (116 pituudella ja saumavarat pois kutistettuna) Taskut tein ohjeesta poiketen käänteisesti  eli taskupussit alle ja etukappaleisiin taskunsuut. Ja kyllä se mahtuu kuin mahtuukin pojalle!

4 kommenttia: