torstai 7. maaliskuuta 2013

Piristystä pienille potilaille

Lapset sairastelee ja joudutaan olemaan kotona. Mitä tekee äiti piristykseksi pienille potilaille? No ompelee tietysti. Joskus syksyllä jo ostetuista tylleistä tyttärelle aivan överi bling-bling-hame. Ei ihan äidin makuun, mutta tyttären just eikä melkein. Ohje hameeseen löytyi täältä.


Tylli ja satiini on Eurokankaan palalaarista löydettyjä. Kuvassa satiini kiiltää liikaa, mutta oikeasti satiini ja tylli  ovat lähes samansävyiset. Ohjeesta poiketen ompelin rypytetyn osion aina suoran osion päälle ompelukoneella ja rypytetty reuna jää siis näkyviin. Minusta se oli nätimpi niin ja samalla röyhelöiden määrä lisääntyi. alempaan hameeseen en tehnyt reunaröyhelöä ollenkaan ja mielestäni se ei sitä kaipaakaan. Tämän parempaa sovituskuvaa ei tällä kertaa saanut kun rassukka ei jaksanut seistä.


Pojalle ompelin reisitaskuhousut Jättirätin vihreästä collegesta. OB 6/11 reisitaskuhousujen kaavalla koossa 104 ja pidennetyillä lahkeilla. En tehnyt sepalusta enkä muita taskuja kuin reisitaskut ja vyötärökin on ihan kuminauhalla vaan. Tikkaukset tein keltaisella langalla pieneksi piristykseksi. 


Vyötärön kuminauha jäi hieman liian löysäksi ja taskujen napit/nepparit on vielä mietinnässä, mutta muuten ihan kelpo housut. 


4 kommenttia:

 1. mä tykkään tästä hameesta hirmuna. minustakaan se ei kaipaa sitä toista reunakaitaletta sinne.. mullon vielä kahteen hameeseen kankaat.. ehkä mä kohta taas jaksan rypytellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans paljon. ehkä jonkun muun värisenä kun tää on liian barbi. Ehkä pikku tauko täytyy rypyttelyssä kuitenkin pitää ennen seuraavaa. Arvaappa kenen innoittamana tähän hommaan ryhdyin ;)

   Poista
 2. Aivan ihana pikkutytön unelma!
  Suosittelen kokeilemaan rypyttämistä ompelukoneella niin että laitat ylälangan kireyden kireimmälle ja piston pituuden pisimmälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noinhan minä rypyttelinkin, mutta ei mennyt tarpeeksi ryppyyn niin piti vielä vedellä langoista lisää.

   Poista