tiistai 7. helmikuuta 2012

Sydämellistä Rauhaa

Veljen perheeseen syntyi torstaiaamuna kolmas lapsi. Sormet oli syyhynnyt jo pitkään tekemään jotain pientä vaatetta. Sukupuoli vaan ei ollut tiedossa enkä halunnut unisexiä tehdä hätäpäissäni. No tyttöhän se oli. Heti oli selvää, että Ikasyrin keijukankaasta pitäisi tehdä body, koska se kangas on niin pehmeää ja hyvänlaatuista. Juuri vauvan vaatteeseen sopivaa.

Koskaan aikaisemmin en ole bodya tehnyt ja vähän epäilyttikin saanko kanttaukset tarpeeksi siististi tehtyä. Ja jotta haastetta riittäisi päätin kokeilla samaan syssyyn vielä nappilistan tekemistäkin. Kaavana 1/12 Ottobren Bert nappilistabody koossa 56.

Ja ihme kyllä kaikki onnistui yli odotusten. Napinläpiä jouduin  tosin tahkoamaan koetilkulle useamman ennen kuin sain onnistumaan. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Jos jotain on pakko rutista niin pienempiä (ja sopivamman värisiä) kam-neppareita en saanut pihdeillä puristettua niin, että olisivat pysyneet. Jouduin tyytymään pitempipiikkisiin ja isompiin väärän valkoisiin neppeihin. Tuon vielä ehkä pystyn sietämään kun nepparit jää useimmiten kuitenkin housujen alle.

Halusin myös tehdä bodylle housut kaveriksi. Housujen velour ja resori on myöskin Ikasyrilta. Aluksi mietin tuon keijukankaan ujuttamista johonkin yksityiskohtaan, mutta päädyin kuitenkin applikoimaan peppuun sydämen samasta kankaasta. Sopii sitten helpommin muidenkin vaatteiden kanssa. Housujen kaavana käytetty samaisen 1/12 Ottobren trikoohousujen kaavaa kokoa 56. Madalsin kaavan vyötäröä reilusti ja laiton resoria kuminauhan sijasta. Lahkeensuut on myös samaa velouria.

Sydän on applikoitu nukka vastakkaiseen suuntaan,että erottuu hiukan paremmin.

Ja vielä koko setti.

2 kommenttia: