maanantai 16. tammikuuta 2012

viime aikoina ommeltua

Kummitytölle halusin tehdä itse joululahjan ja samaan aikaan halusin myös kunnolla kokeilla aplikointia. Olen siis joskus aikaisemmin jonkun tähden tai muun aplikoinut pipoon, mutta se on ollut sellaista kokeilua. No nyt päätin ottaa selvää miten aplikointi oikein tapahtuu ja kokeilla kunnolla kaikkinen tukikankaineen päivineen. Pipsa tuntui suht helpolta kuvalta aloittaa. Mekon collegekangas on Jätti-Rätistä ja resorit anopin varastoista. Aplikaation kankaat jämätrikoita. Ja lähikuvaa en laita, koska se kertoisi liian karun totuuden taidoistani.

Toisena esittelen Ikasyrin ihanasta keijuneito-jerseystä tehdyn mekon. Mekon kaavana on käytetty Dreamland-tunikan kaavaa reilusti pidennettynä. Pääntie ja hihansuut on kantattu ikasyrin punaisella resorilla. Neiti sai itse valita napin ja täytyy sanoa, että eipä huonosti valittu. Itse meinasin ihan pelkkää punaista nappia, mutta tuo keltainen perhosnappi jotenkin sopii mekon henkeen.

Ja edellisen mekon kaveriksi tein Milla-housut ikasyrin punaisesta velourista. On muuten tosi pehmeää ja mukavan paksua laatua. Ohjeesta poiketen muokkasin kaavat sivusaumattomaksi, kun meidän neitiä kutittaa kaikki ylimääräinen. Pelkään, että nuo lahkeiden rypytyksetkin ovat liikaa. Neiti sai jälleen itse osallistua ja halusi punaiset rusetit valkoisilla palloilla ja sydännapit lisäksi.  Saas nähdä miten nauha kestää pesuissa kun on ihan Tiimarin askartelunauhaa.

Ja olen myös saanut tehtyä jotain itsellekin. Kauan pohdiskelin tämään kankaan ostoa Jätti-Rätissä, mutta päätin kuitenkin kokeilla tehdä itselleni mekon. Kaava on kirjasta ihanat mekot ja tunikat. Piirsin pienimmän koon ja silti piti vielä kaventaa. Kaula-aukko ja kädentiet on kantattu ihan perinteisellä vinokanttinauhalla.


4 kommenttia:

 1. Tervetuloa blogien ihmeelliseen maailmaan! Kivoja ompeluksia olet jo tehnyt ja toi sun oma mekko on tosi hyvännäköinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vasta harjoittelen tätä bloggaamistakin vaikka pitkään olen jo seuraillut monia blogeja. Ehkä turhankin itsekriittisenä en vain ole saanut aikaisemmin aloitettua omaa. Ja täytyypi vielä kertoa, että Muruhuttu on kyllä yksi niistä ekoista inspiroijista.

   Poista
 2. Kyllä kannatti tuo kangas ostaa, siitähän tuli tosi hyvännäköinen mekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja on se kyllä kumma miten jotain tämmöstä alle kympin per metri kangasta puntaroi livekaupassa ihan tosissaan ja sitten kuitenkin tosta noin vaan tilata nettikaupasta montaakin yli 20e/m kuositrikoota lastenvaatteisiin

   Poista