maanantai 2. heinäkuuta 2012

Aurinkoiset kukkamekot

Vanhat verhot kauniilla auringonkukkakuosilla kokevat uuden elämän kesäisinä kukkamekkoina äidille ja tyttärelle.

Tyttären mekko on Mekkotehdas-kirjasta malli Katariina. Tykkään mallista ja on helppo tehdä. Mitään muutoksia ei kaavaan tarvinnut tehdä. Kuminauhat on hiukan kirjan mittoja lyhyemmän, mutta muuten seurasin ohjeistusta. Mekko on samanlainen edestä ja takaa, joten tytön helppo pukea kun ei voi mennä väärinpäin.

Omaan mekkoon olen joskus ottanut kaavat ostomekosta ja niistä muuntelemalla syntyi tämä mekko. Vetskarin tein poikkeuksellisesti sivuun kun ei ollut ihan täydellisen sopivaa vetskaria varastoissa. Vaihdan paremman vetskan myöhemmin jos viitsin. Luultavasti en.

Mekoissa edustettiin heti kummityttömme 4-vuotissynttäreillä. Tein hänelle keltaisesta satiinista tuolla Katariinan kaavalla prinsessamekon lahjaksi, mutta sitä en ikävä kyllä muistanut kuvata.

15 kommenttia:

 1. Ai että, nää on tosi hienot! Ja aivan mahtavat sovitus kuvat ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihanat! Niin mekot kuin mallitkin.

  VastaaPoista
 3. ihanat mekot. varsinkin sun mekko on tosi kivan näköinen. mekkotehtaan mekkoihin en ole vielä hurhtanut mut kivalta sekin näyttää j on kyllä kätevää jos voi pukea kumminkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. ja tuo 'molemmin päin pukemis'-ominaisuus on tosi hyödyllinen kun tytöllä palaa pinna heti jos ei onnistu ekalla yrityksellä. tosin tässä vikana, että rypyt kutittaa...

   Poista
 4. Oooh, mikä herkullinen blogi... Miksiköhän löysin tänne vasta nyt? Hienoo ihastella sun väririkkaita luomuksia! - sen hemulihaalarisen ja muiden rinsessojen äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heh kiitos! en oo juurikaan kertonut tästä blogista oikean elämän ihmisille ja siks et varmaan oo löytänyt :)

   Poista
 5. ihanat on molemmat mekot ja mallit :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan aurinkoiset ja kauniit mekot!

  VastaaPoista