torstai 23. elokuuta 2012

Minnitakki

Tyttärelle tein ohuemman syystakin. Tuulenpitävä, muttei kuitenkaan mikään sadetakki. Tällä hetkellä violetti on melko in neidillä. Rusetteja täytyy olla, ettei vaan kukaan erehdy luulemaan pojan vaatteeksi.  Kaavana käytin OB 4/12 Teddy bear koossa 116.

Minnitakiksi tätä nimitetään, koska hupun vuori on minnikangasta ja ovathan nuo rusetitkin minnimäiset. Päällikangas on fb:n kangashamstereista ostettua ulkoilukangasta. Kävi tuuri kun anopilta saaduissa resoreissa sattui olemaan tasan saman väristä. Sitä siis hihansuissa. Minnitrikoo on myöskin anopilta saatua. 
Taskujen rusetit on tehty velourista ja käsin ommeltu valmiiseen takkiin kiinni.
Neiti halusi välttämättä takkiin nepparit vaikka vetskari olisikin ehkä ollut näppärämpi. Kam-neppareissa on perhosen kuvat vaikka kuvissa ne ei näykään. Tytölle kuitenkin hyvin tärkeä yksityiskohta.

Miehustan vuorina on velouria. Toisen etukappaleen jouduin tekemään kahdesta palasta kun kangas ei olisi muuten riittänyt. Hihoissa vuorina on samaa kangasta kuin päälläkin. Niskassa muffinssinauhaa ripustuslenksuna ja tytön nimi nauhassa.
Muutama sovituskuva saatiin otettua, vaikka takissa tulikin ihan hirveän kuuma.


Takin kaveriksi tein minnitrikoosta pipon ja kolmiotuubihuivin Suvi-Kukan mainion tutoriaalin innoittamana.
Tässä vielä samat tytön päällä.

13 kommenttia: