lauantai 16. maaliskuuta 2013

1,5h aikaa. Ompele!

Facebookin virtuaalisessa ompeluseurassa Saumanvarassa pidettiin Project Runway -tyyppinen kisa. Aikaa 1,5h ja kankaiden leikkuusta lähtien piti ommella vaate. Lähtötilanteeni kisaan oli:


Läjä Jättirätin palakankaita ja "kaavana" Nanson mekko. Rusettikangas on puuvillatrikoota ja toinen viskoosipuuvillasekoitetta. Tummansiniset alalangat valmiina puolattuna ja sakset tanassa odotin aloitusaikaa. Yllätysmomentiksi tuli viime hetkillä nappi/neppari. Selvä, lisätään visioon. Ja sitten saksimaan. Leikkasin mekon kappaleet ja kankaista jäljelle jääneet palat huusivat päästä tytön mekoksi. No äkkiä sitten muutin suunnitelmaa ja päätinkin tehdä kaksi mekkoa yhden sijasta. Tiukille veti, mutta ehdimpä kuitenkin saamaan kaksi mekkoa aikaan 1,5 tunnissa. Koskaan ennen en ole nappeja niin nopeaan ommellut. 12 min aikaa jäljellä ja 5 nappia ommeltava. Kerkesin!Yläosan ja alaosan saumaan ompelin kuminauhan omaan mekkooni. Tytön mekon sopivuutta en voinut heti testata kun tyttö oli jo nukkumassa.


Molemmissa mekoissa on toisella olalla valenappilista ja siinä napit. Omassa mekossa pyöreät korallinpunaiset ja tytön mekossa vaaleanpunaiset sydämet.Aamulla tyttö sovitti mekkoa ja onhan se hiukan reilu, mutta onneksi niin päin, kun lapset kumminkin kasvaa.


Pojalle tuli yllättävä halipula kesken kuvaamisen ja onhan hänelläkin uusi äidin tekemä oravapaita. Ei tosin siinä 1,5 tunnissa tehty, mutta aikaisemmin samana päivänä.

1 kommentti:

  1. Ihanat tuli! Mulla oli suunnitelma kolmeen vaatteeseen, yhden ehdin tehdä!

    VastaaPoista