perjantai 23. elokuuta 2013

Konkkavaa juhlaan

Tämä setti on valmistunut jo aikoja sitten, mutta jostain syystä jäänyt bloggaamatta. Poika tarvitsi juhlavaatetta ja tässä vastaus siihen. Konkkava (poikani pienempänä käyttämä nimitys oravista) paita ja  pellavaiset polvihousut.


Paidan kangas on Tallinnan tuliaisia ja housujen kankaasta piti alunperin (monta vuotta sitten) tulla itselleni pellavahousut, mutta niitä ei koskaan syntynyt joten liikeni pätkä pojan pöksyihin. Kankaan materiaalista ei ole täyttä varmuutta niinkuin ei yleensäkään Jättirätin kankaista. Jotain pellavasekoitetta varmaankin. Mielenkiintoinen väri kun jossain valossa näyttää tummansiniseltä ja toisessa on selkeästi ruskea. 

Takataskusta sain aika fiinin.


Kaavat ovat Ottobren nrosta 3/12. Housut Papa Joe ja paita Happy Madras. Molemmat koossa 110. Housut tein täysin ohjeiden mukaan, mutta paidassa tein helman vain kääntämällä ja hihansuut myöskin. Paitaan lisäsin myös rintataskut. 


Näillä on juhlittu serkkupojan ristiäiset ja serkkutytön synttärit ja käytiinpä vielä näin juhlavasti tekemässä yksi tupatarkastuskin.

2 kommenttia: