keskiviikko 1. helmikuuta 2012

apinat luistelee

Tyttö ihastui tähän kankaaseen ja halusi, että hänelle tehtäisiin siitä mekko. Kangas on sellaista ohutta fleeceä eli onkohan se nyt sitten sitä mikrofleeceä. Värit ei nyt ihan äidin makuun iske, mutta jos kerrankin tyttö tykkäis kun on saanut ihan itse sen kangaskaupasta valita. Löytyi siis Eurokankaan palalaarista. Kaavaksi valikoitui OB 6/10 Ines-tunika pidennettynä mekoksi. Ines on ollut to do -listalla jo pidemmän aikaa, mutta nyt sain vihdoin aikaiseksi kokeilla. Ja hyvän mallinenhan se meidän tytölle on.

Astuin pois omalta mukavuusalueeltani ja kokeilin fb:n ompeluelämän innoittamana saumurin diffiä. Mekon olkapäiden rypytykset on siis tehty vääntämällä diffi kaakkoon ja huristelemalla ihan ilman mitään rypytyslankoja tai framiloneja. Hyvin onnistui vaikka olinkin latautunut purkamaan jos kokeilu ei onnistu.  Todellakin laiskan keino rypyttää. Aion siis ehdottomasti käyttää jatkossakin.

Mekon hihansuiden ja helman käänteet ompelin myös tavallisuudesta poikkeavasti vähän erilaisella ompeleella ja näyttääkin ihan kivalta. Sovituskuvaa ei taida tästäkään mekosta saada kun äiti on kuulemma pilannut hienon mekon jollain ihan kamalilla rypytyksillä tossa olkapäillä. Sen siitä saa kun kerran kokeilee jotain hiukan erilaista. No mutta äitipä oppi pari uutta tekniikkaa tässä samalla, joten ei se kai ihan turhaa ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti