tiistai 29. toukokuuta 2012

Laulava papukaija

Tyttö piirsi hienon papukaijan.
Äiti teki sen paitaan. Tyttö pyysi, että tee nokasta sellainen, että se laulaa. Äiti teki avonaisen nokan ja tyttö sanoi, että ei se noin laula. Nokka pitää olla kiinni, voi niinkin laulaa. Äiti purki nokan ja teki uuden ja se oli hyvä. (tyttö kyselee usein, että miksi kaikki muut tekee ässän väärin päin.)
Pääsi kauan marinoitu Ikasyrilta aikoinaan kotiutunut pilvi-interlock käyttöön papukaijan taustaksi. Hihoiksi tyttö valitsi raikasta raitaa, joka on peräisin EK:n palalaarista kuten myös takapuoleksi valittu ruututrikoo. Resorit anopin varastoista haalittuja. Applikaatio on tehty trikootilkuista. Kaavana OB 3/12 hoops koossa 116 (pituus koosta 128). Oikein passeli kaava. Sopivan kapea olematta kuitenkaan makkarankuori. Kaula-aukko on myös mielestäni hyvän mallinen. Varmasti tällä kaavalla tulee tehtyä uudestaankin.
Sen verran vapautta toteutuksessa, etten rajannut auringonsäteitä ja oksia vihreällä. Muuten yritin tehdä mahdollisimman samannäköisen kuin alkuperäinen kuva.
Paita oli tytön päällä päiväkodin kevätretkellä. Tässä ollaan maistelemassa itselypsetystä maidosta tehtyä kaakaota. Ja pojallakin äidin tekemä huppari päällä.

7 kommenttia:

 1. Voi että miten ihana ja ihan varmasti mieluisa tytölle, kun on saanut itse suunnitella alusta loppuun. Tämä pitääkin pitää mielessä ja toteuttaa joskus omankin tytön kanssa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! tyttö on ylpeänä tarhassa esitelly itse tekemäänsä paitaa. äiti kuulemma ihan vähän vaan auttoi ;)

   Poista
 2. Taitavasti oot osannu kuvan jäljentää paidalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! tytön mielestä liiankin tarkasti kun papukaijan päästä roikkuu jotain viivoja, mitkä hän vahingossa piirsi ja olisi pitänyt tajuta jättää pois.

   Poista
 3. Ihania ompeluksia sulla täällä blogissa :)

  VastaaPoista