maanantai 1. lokakuuta 2012

kenellä on päällä jotain vihreää

Lapsille tuli tehtyä vihreää valkoisella pohjalla. Toiselle päärynöitä ja toiselle liikennemerkkejä. Molemmat kuuluvat syyskuun ompeluhaasteeseen, jonka ideana oli tehdä lasten Ottobresta ennen kokeilemattomalla kaavalla.

Pojalle Ikasyristä tilatusta liikennemerkkikankaasta nappilistapaita. Kaavana OB 1/12 Buttoned up koossa 104 pidennetyillä hihoilla ja helmalla. Nappilistaa en tehnyt ohjeen mukaisesti helpolla tavalla vaan kikkailin omalla kun halusin liikennevalot mustalle pohjalle, jotta ne erottuisivat paremmin. Liikennevalot on kam-neppareita Sampsukasta.

Tytölle myöskin Ikasyristä tilatusta moonkidsin päärynäkankaasta Flow-mekko OB 4/12 kaavalla koossa 116. Etu- ja takakappaleisiin lisäsin alareunaan muutaman sentin kun tyttö on pitkäselkäinen. Hihansuut tein ohjeesta poiketen kaksinkertaisella resorilla ja taskunsuut kanttasin kolminkertaisella . Tyttö sai itse valita resorien värin ja keltainen sopii tähän kyllä oikein hyvin.

Mekon helma on hauskanmallinen ja siitä tyttö kommentoikin, että miks tässä on tämmösen välit. Lisäsi kuitenkin tarkemmin tutkailtuaan, että kellään ei ole näin hienoa. Lämmittää äitiä tällainen kommentti kun yleensä kuulee vaan "en laita tota ikinä päälle" tai "eikö voitais ostaa kaupasta vaatteita"

Pitää vielä hiukan hehkuttaa, että kyllä mun nyt kelpaa uuden koneen kanssa. Entisen kanssa kaksoisneulalla  ei millään saanut hyvää jälkeä, mutta nyt sujuu kuin vettä vaan. Kummasti kiinnostaa ompelut kun saa hyvää jälkeä aikaiseksi.

6 kommenttia:

  1. se on kyllä ihanaa kun kone pelaa ja tikki on siistiä. Mä, kone ja kaksoisneula ei tuu juttuun.. Nappilista on hauska!

    VastaaPoista
  2. Mahtava idea nuo liikennevalot! Mäkin justiin ompelin näistä liikennemerkeistä :)

    VastaaPoista
  3. Ihana idea tosiaan nuo liikennevalot!

    VastaaPoista